reede, 27. jaanuar 2017

Igapäevased toidud tervena püsimiseks



Praegusel viirushaiguste kõrghooajal tasub tähelepanu pöörata oma igapäevasele toidulauale ning lülitada oma menüüsse immuunsust tugevdavaid toiduaineid. Postimehe terviseportaal toob neist välja viis:

Õunasiidriäädikas ei paranda mitte ainult seedimist, vaid aitavat pisut suuremates kogustes ka külmetuse vastu. Seda võib lisada salatitesse või võtta koos meega.

Marjad sisaldavad polüfenoole, millel on uuringute järgi viiruste eest kaitsev efekt. 

Jõhvikad, mustikad ja mustsõstrad on haigustega võitlemiseks eriti tõhusad.

Kapsas on suur C-vitamiini allikas. Tassitäis kapsast annab pool päevasest C-vitamiini kogusest.
Porgandid sisaldavad beetakaroteeni, millest organism sünteesib A-vitamiini. A-vitamiin tugevdab immuunsüsteemi.

Kanasupp parandab haigusest tulenevaid ülemiste hingamisteede kahjustusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar