Toiduained, mis aitavad ennetada päikesepõletust
Kuigi päikese abil saab inimene D-vitamiini, võib liiga pikalt päikese käes olles naha ära põletada. Toitumisnõustaja Frida Harju-Westman annab Daily Expressis nõu, millised toidud aitavad ennetada päikesepõletuse tekkimist või seda leevendada.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNEfQgIfvQoVQQgjx4w6_b4miembK2A-qBcaVDPu7QXDCjmH4ZahHe-LtTiZoQlKae7XkdTVrbKGROtMsMujkZ2KYoBW4hfjgeflT02ajxAHNK6sAtH-zGuy9fsM3pAWJWS5e0LCYtd85L/s320/karoteenirikkad+k%25C3%25B6%25C3%25B6giviljad.jpg)
Roheline tee
Hommikuid tasub toitumisnõustaja sõnul alustada rohelise tee või matcha'ga. Roheline tee sisaldab antioksüdante, mis aitavad võidelda vabade radikaalide ja põletike vastu.
Porgandid
Neis sisalduvat beetakaroteeni, millest keha toodab A-vitamiini, on seostatud väiksema päikesepõletusega. Harju-Westman soovitab süüa paar porgandit päevas. Need võib lõigata viiludeks ja süüa koos avokaadost tehtud dipikastme guacamole'ga. See sisaldab oomega-3-rasvhappeid, mis tulevad samuti päikesepõletuse vältimisel kasuks.
Kartulid
Neis leiduv tärklis aitab vähendada päikesepõletuse tekitatud kahju, ütles toitumisnõustaja Frida Harju-Westman. Tema sõnul on tervislikum valida toiduks maguskartulid, sest nagu ka porgandites, leidub neis nahka kaitsvat beetakaroteeni ja C-vitamiini.
Marjad
Toitumisnõustaja soovitab süüa sooja ilmaga rohkelt C-vitamiini sisaldavaid marju, näiteks maasikaid või põldmarju, sest need aitavad ära hoida päikesepõletust. Näiteks 100 grammi maasikaid annab kehale üheks päevaks piisava C-vitamiini koguse.
Tomatid
Toitumisnõustaja sõnul on tomatid ühed kõige paremad toidud päikesepõletuse vältimisel, sest neis on palju antioksüdante, mis aitavad kaitsta nahka UV-kiirguse eest.
Mugandatud Postimees Tervis artiklist, mille leiad siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar